Regija Coquimbo, ki se nahaja na severu Čila, je znana po proizvodnji izjemno kakovostnih žganih pijač. S polpuščavskim podnebjem, sončnimi dnevi in svežimi nočmi, regija ponuja idealne pogoje za vinogradništvo. Vinogradništvo v Coquimbu se osredotoča predvsem na proizvodnjo znanega Piscoja, grozdnega žganja, priznanega zaradi svoje čistosti in prefinjenega okusa.
Raznolika tla, od peščenih terroirjev do bogatejših mineralnih sestav, omogočajo razvoj edinstvenih kompleksnosti v aromah in okusnih profilih žganih pijač, proizvedenih tukaj. Mnogo posestev v regiji je posvečenih umetniškim metodam destilacije, ki združujejo starodavne tradicije in tehnološke inovacije za ustvarjanje značilnih žganih pijač.
Za upravljavce kleti z žganimi pijačami je Coquimbo regija posebnega zanimanja, tako zaradi svojih nežnih sort kot tudi zaradi redkih letnikov. Integracija teh izdelkov v zbirko zagotavlja raznolikost in prefinjenost, ki bo očarala tako ljubitelje kot tudi izkušene poznavalce.
Ne glede na to, ali začenjate z umetnostjo upravljanja kleti ali ste izkušen zbiratelj, regija Coquimbo ponuja dragocene zaklade za odkrivanje in uživanje.