Sečuan, ki se nahaja na jugozahodu Kitajske, je regija bogata s tradicijo in zgodovino, znana po svojih izjemnih tehnikah destilacije žganja. Ta gorata in zelena regija ponuja edinstveno podnebje, ki je primerno za gojenje žit, kot je sirek, ki se uporablja za ustvarjanje tipičnih žganj te regije. Sečuan je še posebej znan po svojih žganjih baijiu, simbolni pijači kitajske kulture z intenzivnimi in raznolikimi okusi. Ta baijiu je pogosto proizveden na obrtniški način v družinskih destilarnah, kjer vsaka generacija prenaša svoje znanje na naslednjo, s čimer zagotavlja trajnost starodavnega znanja. Uporaba destilacijskih metod, kot je fermentacija v glinenih vrčih, dediščina, ki se prenaša skozi stoletja, daje žganjem Sečuana poseben značaj. Ljubitelji žganja, bodisi začetniki ali izkušeni, bodo uživali v odkrivanju te regije zaradi bogastva njenih izdelkov in strasti, ki navdušuje njene obrtnike. Sečuan vabi radovedneže na senzorično potovanje v srce kitajskih tradicij, kjer vsak požirek pripoveduje zgodbo o tej fascinantni zemlji.