Regija Basel, ki se nahaja na stičišču Švice, Nemčije in Francije, je znana po svojem kulturnem bogastvu, vendar izstopa tudi na področju žganih pijač. Ta regija, obdana s slikovitimi pokrajinami Rena in blagimi griči Jure, ponuja idealne pogoje za pridelavo kakovostnega sadja, bistvenega za destilacijo prefinjenih žganih pijač. Destilarne v Baslu združujejo tradicionalno znanje in inovacije za proizvodnjo žganih pijač z bogatimi in raznolikimi aromami. Slive, hruške in češnje ter včasih bolj netipične sestavine so skrbno predelani, da ujamejo svojo najčistejšo esenco. Kompleksnost baselskih žganih pijač leži v pozornosti, posvečeni vsaki stopnji proizvodnje, od skrbnega izbora sadja do natančne destilacije in staranja v hrastovih sodih. Ne glede na to, ali ste radoveden ljubitelj ali izkušen upravitelj kleti, odkrivanje baselskih žganih pijač vam obljublja edinstveno senzorično izkušnjo, harmonično združitev tradicije in inovativnosti. Ko poskusite te stvaritve, se vam razkrije cela regija, bogata z zgodovino in značajem.