Valais, ki se nahaja v osrčju švicarskih Alp, je ikonična regija za proizvodnjo žganja. Z ugodno alpsko klimo, s toplimi poletji in mrzlimi zimami, ta regija ponuja idealne pogoje za gojenje različnih sadežev, ki so ključni za destilacijo visokokakovostnih žganj. Bogatost tal in čistost gorske vode prispevata k pristni in prefinjeni proizvodnji. Med gojenimi vrstami sadja so predvsem hruške Williams, marelice Luizet in jabolka, vsak s svojim edinstvenim prispevkom k proizvedenim žganjem. Proizvajalci v Valaisu dajejo poseben poudarek ohranjanju tradicionalnih metod destilacije hkrati pa vključujejo inovacije za izboljšanje arom in zagotavljanje odlične zorenje. Edinstvenost valaiskih žganj leži v njihovi sposobnosti zajemanja čiste esence sadja, razkrivanja bogatih in uravnoteženih okusov. Vsaka steklenica pripoveduje zgodbo o strasti in spretnostih, prenašanih skozi generacije. Ne glede na to, ali ste novinec v upravljanju kleti ali potrjen poznavalec, žganja iz Valaisa obljubljajo nepozabno senzorično izkušnjo ter ponujajo edinstveno perspektivo glede švicarske tradicije in obrti.