Filipinska regija nerazvrščenih rumov je nastajajoče in fascinantno območje za ljubitelje ruma, ki ponuja raznolikost in bogastvo, ki ga je treba še odkriti. Filipini s svojim tropskim podnebjem predstavljajo idealno okolje za gojenje sladkornega trsa, ki je ključna sestavina za proizvodnjo ruma. Ta regija, ki ni omejena na eno samo geografsko območje, združuje več manjših lokalnih destilarn, ki kljub svoji neznatnosti proizvajajo izvedene rumove, tako bele kot starane. Filipinski rumi se običajno razlikujejo po svoji naravni sladkosti, kar pogosto pripisujejo dodajanju melase in lokalnega sladkornega trsa, kar rumu daje edinstvene sladke in sadne note. Lokalna obrt in postopki fermentacije ter destilacije, pogosto podedovani od prednikov, dodajo tem rumom posebno globino. Vključiti filipinski rum v svojo vinsko klet pomeni ponuditi si okusno pustolovščino, polno eksotičnih obljub, daleč od uhojenih poti velikih tradicionalnih regij ruma. Povabilo na potovanje za začetnike in zaklad za odkritje izkušenih poznavalcev.