Ligurija, ugnezdena med Tirensko morje in Apenine, je pravi dragulj severozahodne Italije. Ta ozka in hribovita regija, čeprav majhna po velikosti, je ogromna po svoji raznolikosti vin. Z le 1.500 hektarji vinogradov ima Ligurija bogato vinogradniško tradicijo, ki sega v rimske čase. Mediteranska klima, zaznamovana z vročimi poletji in milimi zimami, nudi idealni terroir za nekatere edinstvene avtohtone sorte.
Regija je najbolj znana po svojih svežih in aromatičnih belih vinih, predvsem iz sort Pigato in Vermentino, ki sta tukaj kraljici. Ta vina se razlikujejo po svojih aromah belih cvetov in citrusnih notah, ki so popolna spremljava morskih sadežev, značilnih za ligurijsko kuhinjo. Strme hribi Cinque Terre pridelujejo tudi Schiacchetrà, sladko vino, cenjeno zaradi svojih kompleksnih odtenkov.
Z oznako DOC Ligurija odraža predano vinarsko obrt in zavezanost tradiciji. Za ljubitelje upravljanja kleti, odkrivanje ligurijskih vin pomeni odpiranje do palete pristnih sredozemskih okusov, ki obogatijo njihovo zbirko.