Nahaja se na jugozahodu Španije, Extremadura je vinorodna regija, ki, čeprav je manj znana kot druge španske vinske regije, skriva bogastvo skritih vinskih tradicij. Regija uživa mediteransko podnebje z vročimi in suhimi poletji ter blagimi zimami, kar so idealni pogoji za pridelavo vinske trte. Extremadura je predvsem prepoznana po lokalnih sortah, kot so Tempranillo, Garnacha in Cabernet Sauvignon za rdeča vina ter Pardina in Cayetana za bela vina. Vinogradi v regiji so pogosto zasajeni na glineno-apnenčastih tleh, ki vinom dajejo značilno mineralnost.
Extremadura je znana po svojem obrtniškem pristopu k pridelavi vina, pri čemer daje prednost tradicionalnim metodam, obenem pa vključuje sodobne tehnike za izboljšanje kakovosti in izražanja terroirja. Vina iz te regije so znana po svojem bogatem aromatskem profilu, mehkobi v ustih in sposobnosti staranja. Čeprav Extremadura ostaja v senci večjih španskih vinorodnih regij, njena vina vse bolj privlačijo poznavalce, ki iščejo pristna odkritja.