Sredozemska regija Turčije, kjer jo božajo topli vetrovi istoimenskega morja, se odlikuje po svoji viticilni raznolikosti in starodavni dediščini. Ima idealno podnebje za vinogradništvo, z dolgimi, sončnimi poletji in blagimi zimami, kar omogoča optimalno zrelost grozdja. Ta regija, s svojimi minerali bogatimi tlemi in valovitimi griči, ponuja edinstven terroir za domače in mednarodne sorte. Med rdečimi sortami sta najbolj razširjeni Çalkarasi in Bogazkere, ki proizvajata vina z intenzivnimi aromami rdečega sadja in začimb. Bela vina, pogosto proizvedena iz Emir ali Muškat sorte, ponujajo izjemno svežino in aromatično kompleksnost, segajoče od cvetličnih do citrusnih not. Turška sredozemska regija je prav tako priznana po svojih prizadevanjih na področju trajnostnega in ekološkega vinogradništva, kar prispeva k ohranjanju pristnosti in kakovosti vin. Za ljubitelje vin ta regija predstavlja obetavno in navdihujočo destinacijo, ki združuje tradicijo in inovacije, ter omogoča odkrivanje edinstvenega izraza turških vin v osrčju Mediterana.