Umbrija, osrednja regija Italije, je dežela slikovitih gričev in zelenih dolin, ki ponujajo idealne pogoje za vinogradništvo. Kot označba kontroliranega porekla (DOC) vina te regije odražajo bogastvo in geološko raznolikost, ki se izraža v vsaki steklenici. Znana po belih in rdečih vinih, Umbrija proizvaja vina iz avtohtonih in mednarodnih sort. Trebbiano in Grechetto sta dve emblematični sorti za bela vina, ki ponujata cvetlične arome in sadne note, medtem ko ohranjata svežo kislost. Rdeča vina, pogosto sestavljena iz Sangioveseja ali Sagrantina, se odlikujejo po robustni strukturi, izraženih taninih in okusih rdečega sadja in začimb. Kontinentalno podnebje Umbrije, z vročimi poletji in blagimi zimami, omogoča optimalno zorenje grozdja, kar prispeva k aromatični kompleksnosti vin. Prestižni vinogradi Montefalco in Orvieto so primeri regionalne vinske raznolikosti. Za upravitelje vinskih kleti ta vina iz Umbrije predstavljajo privlačno in prepoznavno dodano vrednost, ki je kot nalašč za obogatitev zbirke z avtentičnim italijanskim značajem.