Regija Xinjiang na Kitajskem si pridobiva ugled v svetu vin zaradi svojih edinstvenih terroirjev in podnebnih pogojev, ki so naklonjeni vinogradništvu. Nahaja se na meji Srednje Azije in je gorska regija s celinskim podnebjem s toplimi in suhimi poletji ter mrzlimi zimami, kar ustvarja popolno okolje za gojenje trte. Xinjiang je še posebej prepoznaven po mednarodnih sortah, kot sta Cabernet Sauvignon in Merlot, pa tudi po lokalnih sortah, ki se uveljavljajo na svetovni sceni. Raznolika tla, od apnenčastih do ilovnatih, prinašajo edinstveno kompleksnost vinom Xinjianga. Proizvajalci uporabljajo sodobne tehnike v kombinaciji s tradicionalnimi metodami za izpostavitev bogastva okusov. Vina iz te regije so pogosto značilna po svoji elegantni strukturi, dobro integriranih taninih in očarljivi aromatični bogatosti. Medtem ko se kitajski vinski trg še naprej razvija, se Xinjiang pozicionira kot akter, katerega je vredno spremljati, saj ljubiteljem vina ponuja avtentično in potenciala polno odkritje.