Nahaja se na severovzhodu Mehike, vinska regija Coahuila pa je ena izmed najbolj priznanih vinorodnih območij v državi. Zaradi svojega polpuščavskega podnebja in tal, bogatih z minerali, Coahuila nudi idealne pogoje za vinogradništvo. Vroči dnevi in hladne noči omogočajo grozdju počasno zorenje, kar vodi v razvoj velike aromatične kompleksnosti.
Coahuila je še posebej znana po svojih rdečih vinih, proizvedenih iz sort, kot so Cabernet Sauvignon, Syrah in Merlot. Ta vina pogosto odlikujejo bogastvo in mehkoba, z notami črnega sadja, začimb in včasih pridihom čokolade. Prav tako se v regiji pridelujejo bela vina, cenjena zaradi svoje svežine in živahnosti, predvsem iz sort Chardonnay in Sauvignon Blanc.
Regija je tudi znana po svoji dolgi vinogradniški zgodovini, ki sega v kolonialno dobo, z opaznim vplivom španskega znanja. Tako Coahuila ni le regija kakovostne pridelave, temveč tudi živi pričevalec zgodovine in vinske kulture Mehike. Za vinske navdušence in upravljavce vinskih kleti Coahuila predstavlja nepogrešljivo destinacijo za odkrivanje pristnih in sončnih vin.