Skupnost Valensija, ki se nahaja na vzhodni obali Španije, je znana po svoji izjemni vinski raznolikosti. Ta regija uživa sončno sredozemsko podnebje, z vročimi in suhimi poletji ter milimi zimami, kar zagotavlja idealne pogoje za pridelavo vinske trte. Raznolika tla, od apnenca do naplavin, prav tako prispevajo k bogastvu proizvedenih vin. Regija je slavna po svojih močnih rdečih vinih, pogosto pridelanih iz avtohtonih sort, kot sta Monastrell in Bobal, ki se odlikujejo z aromami zrelega sadja in začimb. Poleg tega bela vina iz Valencije, pridelana pretežno iz sorte Merseguera, presenečajo s svojo svežino in uravnoteženo kislostjo. Regija gosti več zaščitenih označb porekla, vključno z Utiel-Requeno in Alicante, vsaka s svojim edinstvenim značajem. Ljubitelji vina bodo prav tako cenili priznani Moscatel de Valencia, naravno sladko vino, ki očara z aromatičnimi notami in nežno sladkostjo. Raziskovanje vin iz Skupnosti Valensija pomeni potopitev v bogato in raznoliko vinarsko tradicijo, kjer kakovost nenehno raste, privlači tako začetnike kot strokovnjake.