Regija Murcia, ki se nahaja na jugovzhodu Španije, je zibelka značilnih vin, ki počasi, a zanesljivo prodirajo na mednarodno prizorišče. Mediteransko morje in Iberske gore ji nudijo idealno klimo za vinogradništvo z dolgimi vročimi poletji in milimi zimami. Murcia ima tri označbe porekla: Bullas, Jumilla in Yecla. Regija je še posebej priznana za Monastrell, rdečo sorto, ki se odlično prilagaja sončni zemlji, ter proizvaja bogata in intenzivno sadna vina z robustno taninsko strukturo. Poleg Monastrella pridobivajo na popularnosti tudi sorte, kot so Syrah, Tempranillo in Cabernet Sauvignon. Murcia ceni trajnostne vinogradniške prakse, ki spodbujajo ekološke tehnike ter velik poudarek na biotski raznovrstnosti. Vinske kleti v regiji združujejo tradicionalno vinogradništvo z sodobnimi inovacijami, kar privlači tako radovedne ljubitelje kot tudi izkušene poznavalce. Raziskovanje teh vin pomeni čutno potovanje skozi regijo, ki izstopa po svoji avtentičnosti in strasti do vinarske odličnosti.