Kanarski otoki, ki se nahajajo ob obali Afrike, predstavljajo edinstveno vinsko regijo v Španiji, na katero vpliva subtropsko in vulkansko podnebje. Ti otoki ponujajo raznolikost mikroklim, ki so ugodne za vinogradništvo, z vulkanskimi tlemi, ki vinom dajejo značilno mineralnost. Kanarci imajo deset zaščitenih označb porekla, vsaka s svojimi posebnostmi. Med avtohtonimi sortami sta Listán Negro in Malvasía najbolj značilni. Listán Negro se pogosto prideluje kot rdeče ali rosé vino in je znan po svoji svežini ter sadnih aromah, medtem ko Malvasía producira aromatična, včasih sladka bela vina. Stare vinogradniške tehnike, kot sta terasasta pridelava in rez v obliki čaše, se še vedno uporabljajo, kar ohranja vinogradniško dediščino regije. Kanarsko vinogradništvo zaznamujejo tudi majhne družinske posesti, ki spoštujejo okolje, pogosto z ekološkim ali biodinamičnim pristopom. Ljubitelji vina, ne glede na to, ali so začetniki ali poznavalci, bodo v vinih Kanarskih otokov našli nepričakovane okuse in bogate okusne izkušnje, ki prikazujejo popolno simbiozo med inovacijo in tradicijo v izjemnem otoškem okolju.